Michel Girault
Pouilly Fumé
Het is geen verrassing dat Patrick Girault en zijn zoon Adrien geloven dat een goede wijn de ziel van zijn schepper zou moeten oproepen. Hun familie kweekt immers al acht generaties lang in Sancerre, waardoor ze een hoog respect hebben voor hun terroir, wat zich vertaalt in nauwgezetheid in hun methodiek.
In de loop der jaren hebben ze het familiedomein uitgebreid van zes naar twaalf hectare (30 hectare) en hebben ze sinds 2006 duurzaam gekweekt met voornamelijk biologische behandelingen op hun wijnstokken.
Wijngaarden
Hun wijngaarden strekken zich uit over enkele van de gewaardeerde terroirs van de appellation, waaronder de lieux-dits van "Grand Chemarin", "Petit Chemarin" en "Chêne Marchand" met 75 procent van hun productie gewijd aan Sauvignon Blanc gekweekt in de Kimmeridgische mergel of Terres blanches,en 25 procent aan Pinot Noir.
Wijnmaken
Om aromatische intensiteit te bereiken, drukken de Giraults hun druiven zachtjes, gisten op inheemse gisten en beide vinificeren en verouderen hun wijnen in roestvrijstalen tanks. De Sancerre blanc, die doet denken aan citrusbloesem, witte bloemen en hints van bladgroen, is knapperig, heerlijk geparfumeerd en goed uitgebalanceerd met een lange, slepende minerale afwerking.
