Uit het gebied van Atri: glooiende heuvels die uit de oude hertogelijke stad langzaam aflopen naar de groene Adriatische Zee. Een bepaald microklimaat dat deze gronden unieke kenmerken geeft voor de teelt van de wijnstok, die hier in de oudheid al sinds de oudheid wordt beoefend.
92 hectare wijngaarden rond het kleine dorp Medoro op zachte hellingen, de overtuiging dat de unieke kenmerken van ons terroir, het klimaat en het water aanleiding geven tot unieke en unieke wijnen waar we dol op zijn en waar we voor zorgen met een oude passie: vanuit deze kleine zekerheden onze koppigheid.
het prachtige territorium van de Teramo-heuvels, nobele en belangrijke denominatie in het land Abruzzo, doet de rest, waardoor we een verrassend, uniek product krijgen.
Villa Medoro
Nu Staat Italië als land al voor authenticiteit, voor de regio Abruzzo geldt dat nog meer. Hier koesteren producenten typisch regionale druivenrassen, zoals de Montepulciano voor rood en de op bescheidener schaal aangeplante Pecorino voor wit. Beiden zijn goed voor wijnen waarvan er geen dertien in een dozijn gaan.
Als een ruimteschip ligt de moderne wijnkelder van Villa Medoro op de hellingen van de Appenijnen in de Abruzzen.
Minstens zo indrukwekkend is het werk van Federica Morricone, de bevlogen eigenaresse.
Sinds haar aantreden in 1997 stijgt de kwaliteit. Zo snoeit ze zodanig dat elke wijnstok niet meer dan 1 kilo druiven levert zodat ze meer concentratie in de druif krijgt. En ze laat de druiven vóór vergisting bij lage temperaturen rusten om meer smaak aan de schillen te onttrekken. Voor de witte Pecorino 8 uur en voor de rode Montepulciano’s 10 uur.
Haar bedrijf is uitgegroeid tot één van de grotere in de streek en, belangrijker nog, ook tot één van de absolute smaakmakers.
De wijnen van Villa Medoro zijn net zo karaktervol als wijnmaakster Frederica Morricone zelf.
Zeker het proberen waard
http://www.villamedoro.it/