• Payment options

    Payment options

Reference: bu#1403

Brand: Murvierdo

Murvierdo Sericis Cepas Viejas Monastrell

(0)

Gebied Spanje, Valencia, Utiel-Requena Druif Monastrell Fles 0,75 L Alc perc 14 % Bottelaar Murvierdo Allergenen Sulfiet eten Vlees, Wild, Worst, Jaar 2017 Donkere kersenkleur In de neus vinden welikeurtoetsen, balsamico, geroosterde, gerookte en zoete specerijen. In de mond heeft deze wijn een...

Price €10.50
More
In stock

Reference: pr#1319

Brand: Croix de vents

Croix de Vents Merlot

(0)

Gebied Frankrijk, Languedoc Druif Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Croix de Vents Eten vleesgerechten, kazen, stoofschotels Allergenen Sulfiet Paarsrode kleur met in de neus rijp bosfruit. In de smaak pruimen en wederom bosfruit. Soepel en rond, gemakkelijk te drinken wijn

Price €8.95
More
In stock

Reference: pr#0145

Brand: Marival Rosé

Marival Les Marches Rosé

(0)

Gebied Frankrijk Languedoc Roussilion Druif Cinsault, Grenache, Syrah Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Marival Eten Carpaccio, gegrilde vis, schaal en schelpdieren, oosterse keuken Allergenen Sulfiet Deze sappige rosé uit de Languedoc is helder zalm roze van kleur. Het is een levendige...

Price €8.70
More
In stock

Reference: pr#0136

Brand: Prinsi Wijnen Italie

Prinsi il Nespolo Langhe Arneis

(0)

Gebied Italie, Piemonte Druif Arneis Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Prinsi Allergenen Sulfiet eten wit vlees, Kazen, pasta, gezouten vlees        Hoewel Piemonte in de eerste plaats bekendstaat om zijn rode wijnen, produceert het ook een aantal opmerkelijke witte van typisch regionale druiven....

Price €15.26
More
In stock

Reference: pr#0260

Brand: Hardy's Wijnen

Hardy's Stamp Cabernet Sauvignon Merlot

(0)

Gebied Australie Druif Cabernet Sauvignon, Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Hardy Eten vleesgerechten, rood vlees, zachte kazen Allergenen Sulfiet         Geweldige smaken van zwarte bessen en donkere kersen worden aangevuld met zoete eiken accenten van de veroudering in vaten.         Een spotprijs Australisch rood dat...

Price €8.45
More
In stock
All best sellers
Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch)
  • Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch)
  • Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch)
  • Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch) 18.884298

Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch)

vl#0288
Gebied Frankrijk, Languedoc
Druif Merlot,Cabernet,Sauvignon,syrah, Grenache
Fles 0,75 L
Alc perc 12,5 %
Bottelaar Gerard Bertrand
Eten wild, rund, Lam, zachte kazen.
Allergenen Sulfiet
Jaar

         De eerste smaak in de mond is schoon, vol en weelderig ondersteund door zachte, zachte tannines

Een diepe granaatrode kleur met een mahonie rand

         De intense neus biedt een opmerkelijke aromatische complexiteit met tonen van jammy zwart fruit, kruiden, zoethout, adelaarsvaren en truffels

€24.25
Quantity

 

VEILIG BETALEN OP MOLLIE PAYMENTS OOK KLARNA ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

 

VERZENDING VIA POST NL VOOR 12:00 BESTELD DE ZELFDE DAG VERZONDEN "U KUNT WIJNEN COMBINEREN"

 

WIJ KUNNEN PER FLES VERPAKKEN, BIJ BESTELLINGEN MINDER DAN 6 FLESSEN REKENEN WIJ EEN EXTRA KOSTEN

Description

Gerard Bertrand

In Cigalus in het zuiden van Frankrijk heeft Gérard Bertrand gekozen voor biodynamische methoden, een systeem van levende wijnbouw dat de expressie van het terroir en de unieke kenmerken van de druivenrassen op de beste percelen van het landgoed verbetert.

         De wijngaard profiteert van het semi-droge mediterrane klimaat met zijn milde, natte winters en hete, zonnige zomers, waardoor alle druivenrassen vroeg kunnen rijpen. De droogte van het klimaat met zijn lage regenval wordt gecompenseerd door diepe bodems van sedimenten afgezet door de Aussou, de stroom grenzend aan het landgoed, die zorgt voor een langere opslag van de winterregens, maar waarvan de vruchtbaarheid wordt beperkt door de aanwezigheid in de onderzeeër -grond van een ietwat krijtachtige zandsteen uit het Campaniaanse stadium, een secundair tijdperk vóór de opkomst van de Pyreneeën.

 

         De wijngaard wordt beheerd volgens het biodynamische systeem waarbij de energie van de bodem centraal staat in het proces. Al het werk in de wijngaard - ploegen en snoeien - en in de kelders wordt aangedreven door een kalender op basis van twee hemellichamen: de maan en de zon. De wijnstokken zijn dus in evenwicht met de grond en zijn daarom in staat om onze terroir in de resulterende wijnen volledig tot uitdrukking te brengen.

         De druiven worden met de hand geplukt zodra ze perfect rijp zijn, zoals beoordeeld door dagelijkse proeverijen in alle percelen voorafgaand aan de start van de oogst. Alle druivensoorten zijn gevinifieerd met traditionele maceratie, behalve een deel van de Syrah- en Carignan-variëteiten die profiteren van CO2-maceratie.

         De wijnen van de verschillende druivensoorten en percelen worden zo lang mogelijk gescheiden gehouden voordat ze worden overgebracht in nieuwe vaten van 225 liter na voltooiing van de alcoholische gisting en vóór de malolactische gisting, en worden vervolgens gerekt en gemengd. Onze kuipen zijn zorgvuldig geselecteerd om de keuze van de oorsprong van de draagstokken en het type roosteren aan elke vintage aan te passen. De wijnen worden minstens 1 jaar bewaard voordat ze in de handel worden gebracht.

Gerard Bertrand

Gerard Bertrand was een rugbyspeler en ging het ouderlijke wijnhuis in de Midi binnen na het voltooien van zijn carrière. Het zuiden van Frankrijk, de Midi, is voor Gerard Bertrand de 'Nieuwe Wereld' van Europa

          Hier vindt hij alle natuurlijke omstandigheden voor grote wijnen: druivensoorten, terroir en klimaat. Wat hij met zich meebrengt, is zijn talent en zijn oneindige passie voor wijn.

           Winemaker is geen beroep voor Bertrand, gekozen in een opwelling. Omdat zelfs zijn wijnstokken altijd worden geplant voor de volgende generatie. Precies zoals zijn vader, Georges Bertrand, voor hem had gedaan. Duurzame wijnbouw en het behoud van het ecologische evenwicht zijn voor Gerard Bertrand de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.

 

Het "Domaine de Villemajou" van de vader is vier wijnmakerijen geworden: In aanvulling op de familie-erfgoed in de Corbières, zijn dit "Cigalus" ook Corbieres, "Laville-Betrou" in Minervois-La-Liviniere en de "Château de l'Hospitalet" in Narbonne, omgeven staat Clape. Meer dan honderd verschillende wijnen firmieren nu onder de naam Gerard Bertrand, maar elke wijn is een persoonlijke belofte aan de klanten: gegarandeerde kwaliteit van harte.Gerard Bertrand Villemajou

Product Details
vl#0288
3514120105400

Follow us on Facebook