• Payment options

    Payment options

Reference: bu#1403

Brand: Murvierdo

Murvierdo Sericis Cepas Viejas Monastrell

(0)

Gebied Spanje, Valencia, Utiel-Requena Druif Monastrell Fles 0,75 L Alc perc 14 % Bottelaar Murvierdo Allergenen Sulfiet eten Vlees, Wild, Worst, Jaar 2017 Donkere kersenkleur In de neus vinden welikeurtoetsen, balsamico, geroosterde, gerookte en zoete specerijen. In de mond heeft deze wijn een...

Price €10.50
More
In stock

Reference: pr#1319

Brand: Croix de vents

Croix de Vents Merlot

(0)

Gebied Frankrijk, Languedoc Druif Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Croix de Vents Eten vleesgerechten, kazen, stoofschotels Allergenen Sulfiet Paarsrode kleur met in de neus rijp bosfruit. In de smaak pruimen en wederom bosfruit. Soepel en rond, gemakkelijk te drinken wijn

Price €8.95
More
In stock

Reference: pr#0145

Brand: Marival Rosé

Marival Les Marches Rosé

(0)

Gebied Frankrijk Languedoc Roussilion Druif Cinsault, Grenache, Syrah Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Marival Eten Carpaccio, gegrilde vis, schaal en schelpdieren, oosterse keuken Allergenen Sulfiet Deze sappige rosé uit de Languedoc is helder zalm roze van kleur. Het is een levendige...

Price €8.70
More
In stock

Reference: pr#0136

Brand: Prinsi Wijnen Italie

Prinsi il Nespolo Langhe Arneis

(0)

Gebied Italie, Piemonte Druif Arneis Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Prinsi Allergenen Sulfiet eten wit vlees, Kazen, pasta, gezouten vlees        Hoewel Piemonte in de eerste plaats bekendstaat om zijn rode wijnen, produceert het ook een aantal opmerkelijke witte van typisch regionale druiven....

Price €15.26
More
In stock

Reference: pr#0260

Brand: Hardy's Wijnen

Hardy's Stamp Cabernet Sauvignon Merlot

(0)

Gebied Australie Druif Cabernet Sauvignon, Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Hardy Eten vleesgerechten, rood vlees, zachte kazen Allergenen Sulfiet         Geweldige smaken van zwarte bessen en donkere kersen worden aangevuld met zoete eiken accenten van de veroudering in vaten.         Een spotprijs Australisch rood dat...

Price €8.45
More
In stock
All best sellers
Domaine Fouassier Pouilly Fumé 15.39
  • Domaine Fouassier Pouilly Fumé 15.39

Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers

pr#0302
Gebied Frankrijk, Loire
Druif Sauvignon Blanc
Fles 0,75 L
Alc perc 12,5 %
Bottelaar Domaine Fouassier
Allergenen Sulfiet
Eten schaal en schelpdieren, apperitief, salades

          Zeer mooie gouden tinten. Een minerale en rijpe fruittint met een lichte pepersmaak. De smaak is rond en vol met een zeer frisse afdronk.

€25.88
Quantity

 

VEILIG BETALEN OP MOLLIE PAYMENTS OOK KLARNA ACHTERAF BETALEN MOGELIJK

 

VERZENDING VIA POST NL VOOR 12:00 BESTELD DE ZELFDE DAG VERZONDEN "U KUNT WIJNEN COMBINEREN"

 

WIJ KUNNEN PER FLES VERPAKKEN, BIJ BESTELLINGEN MINDER DAN 6 FLESSEN REKENEN WIJ EEN EXTRA KOSTEN

Description

Domaine Fouassier

Pouilly Fumé

Slechts gescheiden van het Sancerre gebied door de rivier Loire ligt dit gebied dat wereldberoemd is om haar witte wijn van de lokale druif Blanc Fumé. Dit is de lokale naam voor de Sauvignon Blanc. Hier komt dus de naam Fumé vandaan. Alleen witte wijnen! Domaine Fouassier behoort tot de beste producenten en produceert de wijn Domaine des Cassiers.

           De Fouassier-familie is een van de oudste wijnbouwersfamilies van Sancerre. Op het moment van de phylloxera maakte Jules Fouassier deel uit van de 500 wijnbouwers van het dorp Sancerre (tegenwoordig zijn er ongeveer tien). Na de phylloxera-crisis herplantte Jules Fouassier de Clos Paradis in 1902. Hij zorgde voor opschudding in de wijngaard, aangezien hij dit perceel op 1,20 vierkante meter plantte met het traliewerk dat we vandaag kennen (1 staak van acacia om de 5 voet en drie draden).

Na de Eerste Wereldoorlog stuurde Jules zijn zoon, Gustave op een stage, om meer te weten te komen over de handel van kuiper en wijnbouwer en betaalde hij zijn training 800 frank.

        In 1923 nam Gustave met enkele collega’s deel aan een boerderijwedstrijd in Parijs. Niemand kende de wijn van Sancerre, maar deze kleine en niet-herkende wijn die in de gebouwen van zijn huidige naam stond, boeide veel mensen

        In de jaren 30 begon Gustave’son, Raymond genaamd, al op 13-jarige leeftijd in de wijngaard te werken sinds zijn vader aan een ernstige ziekte leed

        In 1959 ging Raymond door met de mechanisering verkocht van zijn laatste Percheron-paard.

        In 1966 begon Pierre Fouassier, Raymond’s oudste, aan het einde van zijn studies aan de wijnbouwschool van Baume in de landbouw. Hij raakte betrokken bij een nieuw werk: de handelsactiviteit van de landbouw ontwikkelen en de kelder onderhouden met zijn vader. Hij had al 10 hectare in bezit.

        De jaren 70 markeerden een nieuwe groei vanuit een mechanisch en economisch oogpunt. Al in 1971 kwam Jean-Michel, de jongste, aan het werk in de wijngaard nadat hij zijn studie aan de wijnbouwschool van Baume had afgerond. Hij had de leiding over de wijngaard en de kelder.

        De nieuwe eeuw begon met de komst van de tiende generatie met Benoit in 2000 (zoon van Jean-Michel) en Paul in 2001 (zoon van Pierre) die een nieuwe manier van werken en een nieuwe cultuur van de wijngaard introduceerde.

        Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over bijna 56 hectare, waarvan 80% afkomstig is van het nobele en zeer oude druivenras Sauvignon, en voor de rest van de meest delicate en elegante rode druivensoorten, genaamd Pinot Noir. Zij voeren een traditionele teelt uit, die de meest voorouderlijke methoden combineert die door anderen worden doorgegeven vanuit de biologische of biodynamische cultuur en de modernste op het gebied van apparatuur.

        Het sleutelwoord is het respect voor het terroir, ze doen hun best om de omgeving te respecteren die hun tool is en die het erfgoed vertegenwoordigt dat ze doorgeven aan de volgende generaties.

        Het oudste deel van de kelders werd gebouwd in 1972, toen de oude kelders (uit de 16e eeuw) in het hart van Sancerre te klein werden om de uitbreiding van de familiewijngaard te realiseren.

Het werk in de kelder begint tijdens het oogstseizoen.

        Wanneer ze worden geplukt en naar de accommodatie worden gebracht, worden de druiven getransporteerd naar wijnpersen voor witte druiven en in de wijntanks voor de rode wijnen.

        Na ontvangst van de oogst voeren ze een sequentiële persing uit op de witte druiven in de modernste pneumatische persen. Deze koning van lange persing is zoet voor de oogst en laat ons de composieten en de nobele aroma’s uit de schil en het vlees van de druif halen. Wanneer de sappen zijn uitgedreven, worden ze door de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks verzonden. Vervolgens verlagen ze de temperatuur van het sap zodat er een vaste materiaalinstelling plaatsvindt. Dit wordt de most settling genoemd.

        Wanneer de nederzetting moet hebben plaatsgevonden, laten we de temperatuur van het sap stijgen. De alcoholische gisting begint met de gist, die van nature aanwezig is op de coating. Deze gisten worden ‘wilde gisten’ genoemd.

        Dit is op dit moment dat ze kunnen assisteren bij de lange en langzame ‘geboorte van de wijn’, en zoals elke geboorte, moet het nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Product Details
pr#0302
3289810006311

Follow us on Facebook