Bodega Muriel
Wijnbouw en uitwerking
Gelegen in Rioja Alavesa en Rioja Alta wordt de wijngaard voornamelijk geteeld met een glassysteem, op zeer arme kalkrijke bodems met een kleiachtige textuur. Het proces van fermentatie en maceratie duurt 15 dagen in roestvrijstalen tanks.
De dagelijkse overschrijdingen maken de optimale extractie van kleur en tannines mogelijk. De veroudering duurt 24 maanden, met drie stellingen, in Amerikaanse eiken en Franse eiken vaten van 225 liter inhoud. De wijn rijpt 2 jaar in fles voordat hij op de markt komt.
Degustatie en gastronomie
Klassiek robijnrood met tegelkleuren. Neus zeer complex en intens, met fijne geuren om het ouder worden perfect samen te stellen: vanille, kruiden en aromatische kruiden. Herinneringen lijken een zeer rijpe vrucht.
Het gehemelte is een gebalanceerde en zeer fijne wijn, met een gepolijst en elegant lichaam en een zeer lange en aangename afdronk. Het is vooral goed met gebraden lamsvlees, lamskoteletten, vis in saus en gerookte en gezouten kazen. Uitstekende wijn om desserts met chocolade te begeleiden