Azienda Mario Giribaldi
Chardonnay
PRODUCTIEZONE
Deze Chardonnay komt uit de streek van Rodello en ligt 460 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 0,68 hectare groot op heuvelachtig terrein met mergel kalkrijke bodem rijk aan calciumcarbonaat, doorlatend en een zuidwestelijke ligging.
WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Chardonnay, met Frans kloonmateriaal. Het trainingssysteem is aangepast Casarsa met 4.500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden biologisch geteeld en zijn gecertificeerd met de CEE-certificering.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een zachte persing van de druiven en een koude decantatie gedurende 24 uur: een temperatuurgecontroleerde fermentatie (18-20°C) voor 40% van de most gedurende 30 dagen, daarna een rust op zijn gist gedurende 80 dagen, terwijl de overige 60% wordt 120 dagen gefermenteerd in houten vaten en vervolgens opnieuw geassembleerd. De wijn wordt minimaal zes maanden in de fles geaffilieerd .
KENMERKEN
Een strogele kleur met groenachtige reflexen. Bloemige tonen van ananas, vanille en salie in de neus. In de mond is hij aangenaam fris met exotisch fruit (passiebloem) en zoete vanille. Een licht aromatische afdronk.
FOODPAIRING
Een aangenaam aperitief, past goed bij smakelijke visgerechten, schaaldieren en lichte kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 13-14°C