Azienda Mario Giribaldi
Barbaresco
PRODUCTIEZONE
Deze Barbaresco komt van de wijngaard in Neive en ligt 350 meter boven zeeniveau. De bodem is met mergel kalkhoudend met een ligging op het zuiden.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Nebbiolo, met Italiaans kloonmateriaal (Michet). Het trimsysteem is Guyot met 5.100 wijnstokken per hectare.
VINIFICATIE
Een traditionele vinificatie van de druiven gedurende 12 dagen met verschillende pompovers gedurende de dag en een gecontroleerde temperatuur van 30/35 ° C om de extractie te optimaliseren. Na 5 maanden rust in roestvrij staal rijpt de wijn 24 maanden in eikenhout en laat hij vervolgens op fles rijpen tot hij wordt verkocht.
KENMERKEN
Een robijnrode kleur met granaatreflexen. In de neus wilde rozen, frambozen en kaneel. In de mond is het droog en warm met sensaties van vanille, tabak, leer en groene theebladeren.
FOODPAIRING
Past bij rood vlees, kazen en uitstekend als meditatiewijn.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20°C