Gérard Bertrand
Gris Blanc Rosé
Perfect als een verfrissende aperitief of gemengde salades, warme en koude voorgerechten, gegrilde vis en bijna alle exotische geïnspireerde gerechten.
Grenache
De Grenache gris gris Blanc druiven worden volledig met de hand geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en direct geperst. De most wordt gefermenteerd bij lage temperaturen van 15-18 ° C en wijnen verblijft enkele weken op het fijne gist. het wekelijkse roeren van Hefelagers (zgn. Batonnage) geeft de wijn soepeler volheid.
Gerard Bertrand
Gerard Bertrand was een rugbyspeler en ging het ouderlijke wijnhuis in de Midi binnen na het voltooien van zijn carrière. Het zuiden van Frankrijk, de Midi, is voor Gerard Bertrand de 'Nieuwe Wereld' van Europa

Hier vindt hij alle natuurlijke omstandigheden voor grote wijnen: druivensoorten, terroir en klimaat. Wat hij met zich meebrengt, is zijn talent en zijn oneindige passie voor wijn

Winemaker is geen beroep voor Bertrand, gekozen in een opwelling. Omdat zelfs zijn wijnstokken altijd worden geplant voor de volgende generatie. Precies zoals zijn vader, Georges Bertrand, voor hem had gedaan. Duurzame wijnbouw en het behoud van het ecologische evenwicht zijn voor Gerard Bertrand de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.
Het "Domaine de Villemajou" van de vader is vier wijnmakerijen geworden: In aanvulling op de familie-erfgoed in de Corbières, zijn dit "Cigalus" ook Corbieres, "Laville-Betrou" in Minervois-La-Liviniere en de "Château de l'Hospitalet" in Narbonne, omgeven staat Clape. Meer dan honderd verschillende wijnen firmieren nu onder de naam Gerard Bertrand, maar elke wijn is een persoonlijke belofte aan de klanten: gegarandeerde kwaliteit van harte..
