Santa Alicia
Cabernet Sauvignon
De druiven zijn voornamelijk afkomstig van de eigen percelen van de wijnmakerij gelegen aan de voet van het Andesgebergte, een gebied dat bekend staat als Maipo Alto en dat internationaal erkend is vanwege de kwaliteit van zijn Cabernet Sauvignons.
Wijnoogst
Druiven worden met de hand uitgekozen om beschadiging van de trossen te voorkomen en vervolgens verwerkt en gestript. Het fruit wordt koud gemacereerd gedurende 3-5 dagen in roestvrijstalen tanks alvorens over te gaan tot alcoholische gisting. De verkregen wijn rijpt gedurende 12 tot 14 maanden in fijnkorrelige Franse eiken vaten
Wijn proef notitie
Diepe robijnrode kleur en een mooie intensiteit en complexiteit op de neus, met tonen van braam, wilde bessen en rijpe pruimen. Lange, zijdeachtige afdronk met ronde, uitgestrekte tannines en kenmerkende tonen van leer, kaneel, kruidnagel en rook
Evenwichtig in de mond, de wijn zal het zeker goed verouderen in de fles, waardoor de kwaliteit verder wordt verhoogd.