Azienda Mario Giribaldi
Rode Italiaanse wijn
PRODUCTIEZONE
De Dolcetto komt uit de streek van Calupo, in Rodello. Deze wijngaard is gelegen op de top van een heuvelachtig gebied, 500 meter boven de zeespiegel, op het zuidwesten. De bodem is mergel kalkhoudend met een goede doorlatendheid.
WIJNGAARDEN
De Pinot Noir komt uit hetzelfde gebied in Rodello; in plaats daarvan komen de Nebbiolo-druiven uit Montelupo Albese in een perfecte Zuid-blootstelling op heuvelachtige grond bestaande uit medium mergel-kalkhoudende grond; en de Barbera-druiven komen uit Alba, op 350 meter boven zeeniveau. Het opleidingssysteem is Guyot met 5.500 wijnstokken per hectare.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Deze blend wordt verkregen uit de vinificatie van Dolcetto, Barbera, Nebbiolo, Pinot Noir-druiven. Deze vinificatie wordt op traditionele wijze uitgevoerd, waarbij de schil wordt ondergedompeld, bij een gecontroleerde temperatuur van 30 °C (zodat een goede kleurestractie wordt verkregen en de tannines behouden blijven) gedurende een periode van 7 dagen. De wijn ondergaat vervolgens een periode van 24 maanden in tonneaux en barrique.
KENMERKEN
Een robijnrode kleur van gemiddelde intensiteit; in de neus parfums van rijp fruit en uitgesproken sensaties van zwarte kers en aalbessen, percepties van tabak; warm in de mond, vol met elegante vanille, geuren van tabak, zoethouthout en fruitig kreupelhout.
Foodpairing
Het past bij veel soorten voedsel, van voorgerechten als carpaccio tot risotto met champignons; goed gesuggereerd met vlees, rundvlees en varkensvlees.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20° C