Azienda Mario Giribaldi
Dolcetto d Alba
PRODUCTIEZONE
Deze Dolcetto komt van de wijngaard “Schiena del Crottino” in Rodello en ligt 460 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 4,85 hectare groot op heuvelachtig terrein met mergel kalkrijke en rotsachtige bodem en een zuid-zuidwest ligging.
WIJNGAARDEN
De wijngaard is biologisch en uitsluitend samengesteld uit Dolcetto, met Italiaans kloonmateriaal. Het trainingssysteem is Guyot met 5.000 wijnstokken per hectare.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een maceratie van de druiven gedurende 9 dagen met verschillende pompovers gedurende de dag en een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Na een rust in roestvrij staal rijpt de wijn in 30 hl eikenhouten vaten gedurende ca. 2 maanden en daarna nog minimaal 6 maanden in de fles om af te ffineren.
KENMERKEN
Een robijnrode kleur met intense violette reflexen. In de neus duidelijke violette sensaties en rijp fruit. Gestructureerd in de mond met intens fruit, droog, schoon en een zachte omhullende afdronk.
Foodpairing
Omdat het zo veelzijdig is, past het goed bij rood vlees of uitstekend bij ravioli.
SERVEERTEMPERATUUR: 16-18° C