Azienda Mario Giribaldi
Barbera
Rode Italiaanse wijn
PRODUCTIEZONE
Deze Barbera komt van de wijngaard in Alba en ligt 380 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 3,96 hectare groot met dunne mergel kalkrijke grond en een zuid-zuidwest ligging.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Barbera, met ander Italiaans kloonmateriaal. Het trimsysteem is Guyot met 5.000 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden biologisch geteeld en zijn gecertificeerd met de CEE-certificering.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een maceratie van de druiven gedurende 11 dagen met verschillende pompovers gedurende de dag en een temperatuurgecontroleerde gisting. Na een rust in roestvrij staal rijpt de wijn in 30 hl semi-nieuwe eikenhouten vaten gedurende ca. 8 maanden. De wijn blijft minimaal 3 maanden op fles om te affienen .
KENMERKEN
Een robijnrode kleur. Op de neus duidelijke violette sensaties en kersen. In de mond droge warme kruidige tonen met lichte vanille en rood fruitpulp. Een typische Barbera met rijp fruit en een frisse zuren.
FOODPAIRING
Lekker bij voorgerechten en kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20° C.