Antech
M brut Nature
Kelder voor maximaal 5 jaar. Serveer goed gekoeld.
Mousserende wijnen worden sinds 1544 gemaakt in de regio Limoux in Frankrijk, eeuwen voordat Dom Perignon zogenaamd de traditionele methode ontdekte die werd gebruikt om champagne te maken aan het einde van de 18e eeuw. De familie Antech maakt al meer dan zes generaties mousserende wijnen ter plaatse en tegenwoordig wordt het landgoed gerund door Francoise Antech, die wordt erkend als een van de beste vrouwelijke wijnmakers van Frankrijk.
Onlangs heeft Francoise onderzocht hoe te werken met de inheemse Mauzac-druif, die traditioneel wordt gebruikt om Blanquette de Limoux te maken en die in de loop der jaren uit de mode is geraakt. Deze variëteit is hier zeer goed aangepast aan het terroir en is een van de meest resistente lokale druiven tegen klimaatverandering. Om de variëteit te vieren, heeft Francoise de M Le Mauzac-collectie gecreëerd met vier mousserende wijnen die verschillende aspecten van de variëteit uitdrukken.
Deze heerlijke Brut Nature roept de elegantie en zuiverheid van Mauzac op zonder toegevoegde suikers in de dosering. Deze cuvée is gemaakt met behulp van de traditionele methode, dezelfde methode die wordt gebruikt om champagnes te maken, met druiven afkomstig van de beste percelen. Het resultaat is een frisse, kurkdroge mousserende wijn die ideaal is als verfrissend aperitief of naast oesters, garnalen of andere soorten verse zeevruchten.