Speri
La Roverina Valpolicella
Italiaanse Rode Wijn
Speri Wijnhuis
De familie Speri begon met het maken van wijn in 1874 en tegenwoordig zijn er 8 familieleden (die de 5e, 6e en 7e generatie van de Speri-stam vertegenwoordigen) die elk een integraal onderdeel zijn van de dagelijkse activiteiten. In 2004 begon het streven naar een organische certificering. Het werd met succes verkregen in 2015, terwijl ook wijnbereidingsmethoden werden behouden die wijn produceerden die geschikt was voor veganistische consumptie.
Visueel is La Roverino licht robijn met wat getinte bordeauxrode tinten. Gemaakt van 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara en 5% Oseleta, De aroma's en smaken zijn veel dieper dan het uiterlijk. Heldere rode bes, kers en framboos op de neus, maar veel meer aards in de mond. Iets donkerder fruit (braambes en zwarte pruim) smaken met dominant zwart kruid, tomatenblad en olijfaroma's. Toegankelijke tannines zonder al te veel pit.
