Georges Descombes Regnie
Cru Beaujolais
Gamay
Georges nam het stokje over van zijn vader in 1988 en bebouwt nu 15 hectare in Brouilly, Régnié, Morgon, Beaujolais Villages, Beaujolais en Chiroubles, met de wijnmakerij in het gehucht Vermont, ten noordoosten van Villié-Morgon. Geïnspireerd door de wijnen van Marcel Lapierre en anderen, staan de wijnen van Georges stevig in het "natuurlijke" kamp en zijn landbouw is biologisch gecertificeerd - niet altijd het geval bij andere natuurlijke producenten in Beaujolais. Druiven worden met de hand geoogst in hele clusters en heel langzaam geperst in een oude verticale pers met moderne, nauwkeurige drukregeling, gefermenteerd met natuurlijke gisten in een lange, lage temperatuur semi-koolzuurmaceratie - minimale of nul zwavel wordt gebruikt, alleen voor het bottelen. (Ongeveer 10 - 20 mg / L in 2018.) Descombes is een echte meester in dit soort wijnmaken - natuurlijk beginnend met geweldige landbouw, brengt prachtig complexe aroma's en prachtig fruit in de mond, onverminderd door overtollig SO2, mooi uitgebalanceerd, schoon en lang. Kortom, de Descombes-wijnen behoren tot de beste en meest consistente in Beaujolais en zijn 2018-wijnen zijn gewoonweg uitstekend!