Pasqua Villa borghetti
Soave
De geschiedenis van Pasqua begint in 1925, toen de eerste generatie van de gebroeders Pasqua naar Verona kwam en een nieuw bedrijf oprichtte dat zich toelegt op de handel in wijnen uit hun thuisland Apulië. Van wijnhandel en detailhandel besloten ze een echte wijnmakerij te worden. In een paar jaar tijd, met de verwerving van nieuwe wijngaarden in de omgeving van Verona, won het bedrijf geleidelijk aan belang en zichtbaarheid.
In de jaren 60 kwam de tweede generatie van de familie het bedrijf binnen, wat leidde tot een opening voor export en een oriëntatie op kwaliteit. De grondwet van Cecilia Beretta in de jaren 80, het agrarische landgoed en het innovatieve onderzoekscentrum voor wijnstokken, enttechnieken en wijngaarden, is het symbool van de voortdurende zoektocht van de familie naar uitmuntendheid.
In het midden van de jaren 2000 deed het bedrijf een enorme investering, wat getuigt van de diepe band die het bedrijf en de familie met het grondgebied verbindt, met de oprichting van een nieuw hoofdkantoor en een nieuwe fabriek in San Felice, in het hart van de familiewijngaarden.
Toen de derde generatie, samengesteld door Riccardo, Alessandro, Cecilia en Giovanni, het bedrijf begon te leiden, steeg de internationale marktoriëntatie in 2009 tot een hoogtepunt met de oprichting van Pasqua Usa LLC in New York. Het bedrijf verkoopt nu wijnen in 50 landen over de hele wereld.