- In prijs verlaagd

Betaal opties wijncave
Referentie: bu#1403
Merk: Murvierdo
Gebied Spanje, Valencia, Utiel-Requena Druif Monastrell Fles 0,75 L Alc perc 14 % Bottelaar Murvierdo Allergenen Sulfiet eten Vlees, Wild, Worst, Jaar 2017 Donkere kersenkleur In de neus vinden welikeurtoetsen, balsamico, geroosterde, gerookte en zoete specerijen. In de mond heeft deze wijn een...
Referentie: pr#1319
Merk: Croix de vents
Gebied Frankrijk, Languedoc Druif Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Croix de Vents Eten vleesgerechten, kazen, stoofschotels Allergenen Sulfiet Paarsrode kleur met in de neus rijp bosfruit. In de smaak pruimen en wederom bosfruit. Soepel en rond, gemakkelijk te drinken wijn
Referentie: pr#0145
Merk: Marival Rosé
Gebied Frankrijk Languedoc Roussilion Druif Cinsault, Grenache, Syrah Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Marival Eten Carpaccio, gegrilde vis, schaal en schelpdieren, oosterse keuken Allergenen Sulfiet Deze sappige rosé uit de Languedoc is helder zalm roze van kleur. Het is een levendige...
Referentie: pr#0136
Merk: Prinsi Wijnen Italie
Gebied Italie, Piemonte Druif Arneis Fles 0,75 L Alc perc 13 % Bottelaar Prinsi Allergenen Sulfiet eten wit vlees, Kazen, pasta, gezouten vlees Hoewel Piemonte in de eerste plaats bekendstaat om zijn rode wijnen, produceert het ook een aantal opmerkelijke witte van typisch regionale druiven....
Referentie: pr#0260
Merk: Hardy's Wijnen
Gebied Australie Druif Cabernet Sauvignon, Merlot Fles 0,75 L Alc perc 13,5 % Bottelaar Hardy Eten vleesgerechten, rood vlees, zachte kazen Allergenen Sulfiet Geweldige smaken van zwarte bessen en donkere kersen worden aangevuld met zoete eiken accenten van de veroudering in vaten. Een spotprijs Australisch rood dat...
Gebied | Frankrijk, Elzas |
Druif | Pinot Gris |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13 % |
Bottelaar | Joseph Cattin |
Eten | wit vlees, Varkensvlees, Eend |
Allergenen | Sulfiet |
class | AOP Alsace |
Het uiterlijk is helder, licht goud en in de neus heeft het fruitige aroma's zoals abrikozen, een vleugje honing en bijenwas.
In de mond: half droge stijl; evenwichtig tussen kruidigheid en een licht vleugje fruitigheid; frisse afdronk.
VEILIG BETALEN OP MOLLIE PAYMENTS OOK KLARNA ACHTERAF BETALEN MOGELIJK
VERZENDING VIA POST NL VOOR 12:00 BESTELD DE ZELFDE DAG VERZONDEN "U KUNT WIJNEN COMBINEREN"
WIJ KUNNEN PER FLES VERPAKKEN, BIJ BESTELLINGEN MINDER DAN 6 FLESSEN REKENEN WIJ EEN EXTRA KOSTEN
LA MAISON CATTIN, EEN FAMILIEGESCHIEDENIS
Het begin, met andere woorden, de keuze van wijn als bestemming
François CATTIN
Aan het einde van de 17e eeuw vestigde François Cattin, geboren in Porrentruy, Zwitserland, zich in dit kleine Elzasser dorp Voegtlinshoffen, 10 kilometer ten zuiden van Colmar. In 1720 besloot François Cattin naast zijn baan als bouwer ook wijnmaker te worden. De volgende 11 generaties zetten zijn nalatenschap voort en zo begon het familiebedrijf!
Antoine CATTIN
Omstreeks 1850 besloot Antoine CATTIN zich uitsluitend te richten op het vak van wijnmaken. Hij markeerde het begin van de specialisatie die door al zijn nakomelingen werd voortgezet. Een van zijn zonen, Joseph, nam het landgoed van de familie over.
Joseph CATTIN
Aan het einde van de 19e eeuw begon de phylloxera-plaag de wijngaard van de Elzas ernstig te beschadigen. Joseph Cattin, die met succes had gestudeerd, wijdde zijn tijd aan de strijd tegen deze plaag.
Hij werd een van de pioniers van de Elzasser wijnbouw door te worden beloond met het diploma van «Vignoble modèle». Zijn broer, Théodore, streefde naar gastronomie door het restaurant LA CIGOGNE in Parijs op te richten.
Deze plaats, bekend om zijn beroemde Elzasser gastronomie, wordt goed bezocht door zowel de Parijse hogere klasse als veel buitenlandse gasten. Deze plaats werd toen een uitstekende winkelpui om Elzasser wijnen van zijn broer Joseph te promoten.
Joseph Cattin als merk was geboren!
Joseph-Cattin-in-the-Vineyard
Antoine CATTIN
Na de dood van Joseph nam zijn zoon Antoine het bedrijf over, omringd door 7 hectare wijngaarden. Bekend wijnmaker voor de kwaliteit van zijn fijne wijnen, Antoine zorgde echt voor het behoud van het lichaam en het unieke karakter dat de originaliteit van Elzasser wijnen creëert.
De nieuwe adem van Jacques Cattin op het keerpunt van de 21e eeuw.
Jacques en Jean-Marie CATTIN
In 1978 namen Jacques en Jean-Marie, kleinzonen van Joseph Cattin, het landgoed van de familie over; Jacques, als manager, en Jean-Marie die de wijngaarden leidt. Jacques begon de Cattin Winery te moderniseren; er is een nieuwe dynamiek ontstaan. In 25 jaar tijd zijn de productiemiddelen volledig getransformeerd en is de wijngaard verspreid over 60 hectare.
De nieuwe generatie en een dynamische wijnmakerij die wereldwijd exporteert
Jacques CATTIN Junior
In 2007 trad Jacques Junior toe tot het bedrijf na een studie landbouwkunde en wijnbouwkunde te hebben gevolgd. In samenwerking met zijn vader, Jacques Cattin Senior, nam Jacques junior de leiding over de wijnbereiding en de financiële afdeling. Zijn vrouw, Anaïs, studeerde af aan een prestigieuze business school, en met een sterke ervaring in de internationale handel kwam ze in 2012 bij het bedrijf. Ze is momenteel verantwoordelijk voor de internationale verkoopafdeling.
Gebied | Frankrijk, Elzas |
Druif | Pinot Gris |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13 % |
Bottelaar | Joseph Cattin |
Eten | wit vlees, Varkensvlees, Eend |
Allergenen | Sulfiet |
class | AOP Alsace |
Het uiterlijk is helder, licht goud en in de neus heeft het fruitige aroma's zoals abrikozen, een vleugje honing en bijenwas.
In de mond: half droge stijl; evenwichtig tussen kruidigheid en een licht vleugje fruitigheid; frisse afdronk.